تبلیغات
شیلات وآبزیان - ماهی بخوریم یا نخوریم؟
پنجشنبه 24 مرداد 1392

ماهی بخوریم یا نخوریم؟

   نوشته شده توسط: مهران بادپا    نوع مطلب :ماهی شناسی ،

فواید خوردن ماهی بیش از مضرات آن است.
اگر هنوز جزء كسانی هستید كه سود و زیان خوردن ماهی را برآورد می كنید، دست نگه دارید! هیچ ممنوعیت قطعی در مورد خوردن ماهی وجود ندارد.
ماهی ها بویژه ماهیان چرب برای شما مفید هستند. متخصصین به اغلب مردم توصیه می كنند ماهی مصرف كنند. آنها معتقدند فواید خوردن ماهی برای بسیاری از افراد بیش از هر اشكالی است كه در مورد وجود مواد سمی در ماهی، با نگرانی نقل می كنند.

در مطالعات اخیر در مورد ماهی، مزایای خوردن ماهی را سفارش كرده اند. ماهی غنی از امگا3 است كه خطر «فساد لكه دار» كه منجر به كوری می شود را كاهش می دهد. تحقیقات مشابه چنین یافته هایی را تأیید می كند. مطالعه ای از 681 مرد مسن آمریكایی نشان می دهد كسانی كه 2 بار در هفته ماهی خوردند خطر فساد لكه دار 36 درصد كمتر از دیگران است. درمطالعه دیگری از 2335 مرد و زن بالای 50 سال كه یكبار در هفته ماهی خوردند خطر بیماری 40 درصد كاهش یافت.
بالاترین مقدار اسیدهای چرب امگا3 در ماهیان چرب مثل سالمون، قزل آلا و شاه ماهی (هرینگ) یافت می شود. بیشترین سود مصرف امگا3 در سلامت قلبی عروقی است.

انجمن قلب آمریكا می گوید تحقیقات نشان داده كه اسیدهای چرب امگا3 در كاهش خطر مرگ های ناگهانی و بی نظم، كاهش تصلب شرایین، كاهش سطح تری گلیسرید، كاهش تشكیل لخته خون در عروق و كاهش فشار خون نقش دارند. همچنین اثبات شده امگا3 خطر جنون، ورم مفاصل، آسم و بیماری كلیه را كاهش می دهد.

علی رغم فواید مسلم ماهی، هشدار در مورد آلوده شدن آبهایی كه منجر به افزایش تدریجی مواد سمی در ماهی می شود، هم افزایش یافته است. این مواد شامل جیوه و سم شیمیایی باعث نقصان یا خنثی كردن فواید ماهی می شود. چون زنان باردار و كودكان آسیب پذیرند پزشكان سفارش می كنند مراقبتهای ویژه ای شوند و توصیه می شود از خوردن ماهیان بزرگی كه به انباشت مواد سمی تبدیل شده اند، جلوگیری شود. مثل شمشیر ماهی، آجر ماهی و ماكرل، كنسرو ماهی تون هم كمتر استفاده شود. دكتر دیوید سیسكوویك (David Siscovick) پروفسور دارو و اپیدمیولوژی دانشگاه واشنگتن می گوید: هنوز برای هیچ جامعه ای مدركی دال بر این بدست نیامده كه سمی مثل جیوه كه روی مواد اطراف خود اثر می گذارد، باعث شده باشد كه ضررهای خوردن ماهی بیشتر از سود آن شود.

محققان هنوز نمی دانند كه چرا خوردن ماهی چشم را حفظ می كند. دكتر امیلی چو (Emily Chew) از انستیتو ملی چشم امریكا می گوید: اسیدهای چرب امگا3 می تواند رادیكال های آزاد را در چشم خنثی كند، از آرایش جدید رگهای خونی جلوگیری می كند، التهاب چشم را كاهش می دهد و یا هر سه كار را انجام می دهد.

سیسكوویك می گوید: فواید یك رژیم غذایی از ماهی چرب ابتدا در اسكیموهای گرینلند و ژاپن مشاهده شدند. كمتر از 2 تا 3 اونس (هر اونس 31.1 گرم) خوردن ماهی در هفته سبب بهبود سلامت قلبی عروقی می شود.
چربی های امگا3، ماهیان آب سرد را از یخ زدگی حفظ می كند، و بعنوان رقیق كننده خون طبیعی و ضد فساد و فتنه در انسان به شمار می رود.
سیسكوویك می گوید: «همه ماهیان مشابه نیستند» انواع ماهی (و اینكه چگونه طبخ می شود) نیز مهم است. مثلاً در فر پختن یا كبابی كردن سالمون بهتر از ساندویچ ماهی سرخ كرده است. متخصصین می گویند سالمون كه اسیدهای چرب امگا3 در آن بالاست و آلودگی جیوه در آن پایین است معمولاً یك انتخاب خوب است.

پیتر راس از اداره شیلات كانادا، سطح سم مواد شیمیایی (PCB) را در خوك آبی بندرگاه های كلمبیا بریتانیا و واشنگتون بررسی كرد. خوك آبی به تنهایی بالای 12 پپوند ماهی شامل سالمون و هرینگ در روز می خورد. كاهش عملكرد سیستم ایمنی و تیروئید خوك هایی كه دائم در معرض سم مواد شیمیایی (PCB) اند، مشاهده شد.

فواید و خطرات خوردن ماهی بسته به سن و مرحله زندگی افراد متفاوت است. بچه ها و زنان باردار و شیرده در معرض خطر بالاتری از ماهی آلوده به جیوه هستند. و در مردان سالخورده و میان سال و زنان بعد از یائسگی فواید خوردن ماهی (در معرض آلودگی به جیوه) بیش از خطرات آن است


 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر
نظرات پس از تایید نشان داده خواهند شد.